četrtek, 27. november 2014

Očiščevalna moč ognja

Poznate moč, ki jo ima ogenj? Ne samo tisto, ko nas ogreje na mrzel zimski dan in nam da nove energije, ko se počasi plazi toplota v naše premrzle prste in kosti... 

Mislim na očiščevalno moč ognja, ki so jo poznali ljudje že v pradavnini... 

Če vas tarejo stvari iz preteklosti in jih nikakor ne znate rešiti, poskusite s tem enostavnim obredom: 

Umaknite se nekam, kjer boste imeli mir, lahko si poiščete sproščevalno ali meditativno glasbo, ter prižgite svečo. Sveča naj bo bela, vendar če je nimate ravno pri roki, ne bo hudega, če bo kakšne druge barve. 

Če imate izparilnik in eterično olje ali dišeče palčke, si lahko za čiščenje pripravite tudi to. Uporabite tisto, kar vas v danem trenutku pritegne, brez razmišljanja. Za čiščenje so zelo primerni tudi posušeni šopki žajblja, ki jih prižgemo in z njihovim dimom prečistimo prostor, v katerem bomo pisali (ali list papirja). 

Nato na list napišite tisto, kar vas ne pusti naprej. Naj si bodo to travme iz otroštva, bivša ljubezen, dolgovi, vzorci obnašanja... Vse to zapišite na list. Ne sodite ali obsojajte se-list papirja prenese VSE! 

Ko boste vse to zapisali, zaprite oči, globoko vdihnite in se v mislih (ali na glas) poslovite od vsega, kar je na listu. Sedaj obredno zažgite list papirja nad svečo in izgovarjajte sledečo afirmacijo: 

 "Naj ogenj očisti vse zapisano na papirju. In naj vstanem iz pepela kot mogočen feniks." 

Edino na kar vas še želim tukaj opomniti, je da ne zažigajte lista brez, da bi poskrbeli za varnost. V naprej si pripravite ognjevarno posodo, v kateri boste pustili list do konca zgoreti. 

Pepel nato odnesite na vrt in ga zakopljite v zemljo. Ali pa ga vrzite v vodo. S tem ste zaključili vaš obred in se poslovili od okov, ki so vam preprečevala vzpon na višjo stopničko.
Ni komentarjev:

Objavite komentar