četrtek, 27. marec 2014

VILINSKO SPOROČILO ZA 28. MAREC 2014: otroci

                   
(¯`♥´¯) .♥.•*¨`*♫.•  
 ´*.¸.•´♥ OTROCI ❀ ☮ ☯

"Vaša povezava z otroki je del vašega življenjskega smisla."

Zanimiva karta... Zakaj ravno otroci? Danes je vse vodilo do te karte. Že zjutraj se je splet okoliščin dotaknil te teme. Prej me je prešinilo, da bi morda morala nekaj napisati o tej tematiki... In sedaj povlečem to karto... Zanimivo, zares zanimivo. Da, nisem poslušala glasu prej, ki je šepetal. Pa je sedaj moral bolj jasno "spregovoriti".

Otroci so velik del našega življenja. Najprej smo sami otroci, potem pa odrastemo in  nekateri izmed nas imajo otroke, drugi spet ne. Nekateri si jih želijo, spet drugi sploh ne. 

Če jih imamo radi ali ne - pogosto so del našega življenja. So tista mala čarobna bitjeca, učitelji, ki pridejo na ta svet, da nam predajo starodavne modrosti, predno toliko zrastejo, da jih pozabijo. Koliko novega se lahko naučimo samo z opazovanjem otrok. Ljubezni, sprejemanja, poguma, srčnosti, optimizma, radosti, hrepenečega pričakovanja, radovednosti...

Kakšna je vaša povezava z otroki? Ste morda izbrali poklicno pot, ki se dotika otrok, ste morda ponosni starš, si morda iz vsega srca želite, da bi postali starš? Ali pa otrok ne marate in se vam zdijo neznosna bitja?

Razmislite o svojem odnosu do otrok. Katera je prva asociacija, ko slišite besedo otrok? So to vaši otroci in vam ob razmišljanju zasije nasmešek na obrazu? Ali pa vidite samega sebe kot objokanega in ranjenega otroka, za katerega ni nihče poskrbel, ter v srcu začutite neozdravljeno bolečino?

Poglobite se v ta občutja. Kam vas vodijo? Kaj je tisto v povezavi z otroki, kar vas navdihuje? Ali pa kar imate morda še za predelati, ker je vaš notranji otrok še vedno ranjen in objokan?

Sledite odgovoru, ki ga dobite. Če je vaš odgovor, da zamenjajte poklicno pot, ker ste si vedno želeli delati z otroki, pa ste pristali nekje čisto drugje - sledite tej poti. Če je vaš odgovor, da je vaš notranji otrok še vedno ranjen - ga v mislih primite za roko, objemite ga, mu povejte, da ga imate radi in da si zasluži vse najlepše. In pojdite, ter si izpolnite kakšno otroško željo - vedno imamo otroške želje, ki niso izpolnjene - današnji dan je pravi, da si katero uresničite. Če je vaš odgovor, da za nekaj ur odložite obveznosti in se posvetite lastnim otrokom - sledite temu.

Kakršenkoli že bo vaš odgovor. Današnji dan je v povezavi z otroki. Vašimi, našimi, tujimi, otroki sveta, otroku v nas... V vseh oblikah, barvah in starostih.

In nikoli, ampak prav nikoli ne dopustite, da bi otrok v vas umrl. Negujte ga - vedno!




Mir, ljubezen in blagoslov <3

Ni komentarjev:

Objavite komentar