sobota, 8. marec 2014

VILINSKO SPOROČILO ZA 8. MAREC 2014: nadzor misli

Mmmmmmmmmmm, kako pa danes čudovito sije sonček... Ni lepšega, kot začeti dan z zajtrkom in kavico na balkonu, medtem ko te greje pomladansko sonce. <3

(¯`♥´¯) .♥.•*¨`*♫.•  
 ´*.¸.•´♥ NADZOR MISLI ❀ ☮ ☯


"Vadite se v nadzoru vaših misli in jih obračajte v POZITIVNO. Gre za navado. Ne zapletajte se v negativne pogovore in misli, ki prinašajo neželjeno. <3"


Zanimivo. Tudi za današnji dan sem izvlekla karto "nadzor misli". Le zakaj? Morda zato, ker so misli tiste, ki nas omejujejo ali pa nam pomagajo pri uresničitvi ciljev.

Vprašajmo se, kaj počnemo vsak dan? Kaj počnete na poti v službo, kaj počnete med kuhanjem kosila ali med drugimi opravili, kjer se vam ni potrebno resnično osredotočati na delo, ki ga opravljate? Pri večini ljudi možgani odidejo na pašo in misli podivjajo. To se še posebno občuti tik pred spanjem-ko ugasnete luč in zatisnete oči.

Kakšne misli vas navdajajo? Si predstavljate samega sebe kot da ste že dosegli cilj, ki si ga želite? Ali pa se obremenjujete in obtožujete z dogodki preteklega dne, morda celo tedna ali meseca? 

So vaše misli ljubeče, nežne, polne pozitivnega? Ali pa ravno obratno: polne jeze, obtoževanja, zavisti, ljubosumja, ... Kaj občutite, ko vaš bližnji doseže uspeh? Ste navdušeni in se veselite z njim ali pa to občutite kot svoj lasten neuspeh?

Nadzor misli je nekaj najpomembnejšega, dokler ne spremenimo naših miselnih vzorcev. Nadzor misli si predstavljajte kot trening. Ko začnete s treningom, nimate kondicije, vse vas boli, težko gre, počasni ste... Vendar se ob vztrajnem treningu celo telo začne spreminjati. Trening je vse lažji, opazijo se rezultati, celo vaše življenje se spremeni na bolje. In kar naenkrat se zalotite, da vam ni več potrebno paziti, da se držite treninga, kajti telo vas samo vabi k gibanju. Zelo podobno je z nadzorom misli-na začetku se je potrebno prisiliti, paziti na misli, negativne obračati v pozitivne... In po določenem času... Boste ugotovili, da so vaše misli same od sebe bolj pozitivne. Da dosegate pozitivne rezultate v vašem življenju. In to bo postal vaš vsakdan, vaša rutina. Nekaj, kar pride samo od sebe, ker ste negativno rutino zamenjali s pozitivno.

Dajmo! Danes je na vrsti vaja: Vsako negativno misel obrnimo v pozitivno! Primer: "Sem brez službe." zamenjajmo z: "Imam svojo sanjsko službo in v njej neizmerno uživam." Pazite, da se ob tem iz navade ne razjezite. Namesto tega za hip zaprite oči in si predstavljajte, da svojo sanjsko službo že imate. Kako se ob tem počutite? S čim vas navdaja? Iz teh občutkov črpajte energijo. Vajo ponavljajte vsak dan. In kdo ve... Morda pa vas že jutri pokliče znanec in pove, da potrebujejo ravno vas ;)



Mir, ljubezen in blagoslov <3

A. Butterfly  




1 komentar: